Serie:Träningsmatcher Herrar   Tabell >>
Förlust men ett bra genrep på ostkusten
2020-09-11 19:58
Det blev soffmatch för Forserums fans
Efter avancemanget i smålandscupen så stundar ett kortare uppehåll och då passade FIF på att ta en tuff träningsmatch mot Vimmerby som förra säsongen gick upp till division 1.
En avvaktande inledning av matchen vittnade om en viss respekt för motståndet från Forserums håll som höll sitt lag lågt på planen. Vimmerby hade å andra sidan heller inte några speciellt farliga chanser men visade små signalement om deras spetskompetens med stundtals snabbt och precist passningsspel. Efter halva första perioden föll dock två snabba mål in för hemmalaget och efter detta blev det lite grinigare vilket i sin tur medförde att Forserum lyckades bromsa anstormningen, 2-0 efter 20.

Matchbilden höll i sig i andra perioden och efter halva matchen bytte FIF målvakt men Fabbe som då kommit in fick en trist start med mål i baken efter bara någon minuts spel. Ett mål som han däremot ej kan bära skulden för.
Liam Quistander stod för ett läckert avslut när han tryckte in 3-1 i krysset och kort därefter visade Filip Andersson att bortalaget ej gett upp när han på egen hand trocklade sig in framför mål och stänkte in 3-2 målet. Två fina individuella prestationer! Till andra kaffepausen stod det alltså 3-2 på tavlan.

Det syntes att sista perioden var viktigare för FIF än för VIBK. MJ hade ett par fina skott varav det ena var en riktig projektil i stolpen. I slutet av matchen fick nämnde en utvisning som Joel och Alexander gjorde en fin insats i och det blev inga fler mål i matchen. En bra genomkörare för Forserum som dock förlorade med 3-2.