Serie:SmålandsCupen Herr Omg 2, Gr 2   Tabell >>
Samling:19:00
Seger efter straffar i Nybro, utvisningar kostade poäng
2020-09-25 22:06
Efter förlusten mot Hovshaga fanns en minimal chans att gå vidare till nästa omgång i smålandscupen men då krävdes nog vinst mot Nybro.
Det skulle bli en bra värdemätare mot Nybro som spelar i samma serie som Forserum. Lagen spelade jämnt i inledningen men FIF hade mer boll. Engberg och Hakkarainen hann näta innan perioden tog slut.

Mellanperioden blev varannat-mål period vilket gav Forserum en 2-4 ledning att spela på inför tredje akten och när Engberg fullbordat sitt hattrick till ställningen 2-6 så kändes matchen avgjord. Men trots att Jonas hann få nätkänning med ytterligare ett mål så kunde inte Forserum förvalta sin relativt säkra ledning. Flera utvisningar i slutet av matchen gav Nybro chansen och med endast 3 sekunder kvar av matchen så satt kvitteringen.

Matchen fick avgöras på straffar där Jens Ottosson storspelade och FIF tog hem extrapoängen, 7-8.
Det är i skrivande stund inte avgjort om denna segern räckte till avancemang till nästa omgång men kvällens match var en indikation på vad vi kan vänta oss i seriespelet som inleds med match just Nybro i Forserum om en vecka.