Samling:19:00
Vinst i premiären, nu är vi igång!
2020-10-02 22:18
FIF pustar ut och tackar för matchen
En efterlängtad seriepremiär med tillhörande nerver och känslor, ja så kan man nog summera fredagens underhållning i sporthallen. Motståndet stod Nybro för och för bara någon vecka sedan möttes samma lag när Nybro då hämtade in ett stort underläge i sista perioden. Kvällens match blev skrämmande lik...
Det var annars gästerna som inledde bäst med mycket bollinnehav och när väl FIF fick bollen så gav de sken av att ha nerverna på utsidan men samtidigt besitta en iver att bli premiärmålskytt. Bolltapp och skott som sköts i täck eller utanför målbur gav ingen förtroendeingivande inledning på matchen. Med en man mindre på banan så offrade sig Robban när han täckte skott med kronjuvelerna och grimaserade illa, han fick dock bra återbetalning för jobbet när han efter kvarten in i matchen satte 1-0, en ledning som stod sig perioden ut.

De förväntade ledarfigurerna visade sedan vägen i andra perioden och strax var ledningen utökad till 3-0 men gästerna hoppade på samma tåg och reducerade snabbt till 3-2. Nervositeten från första perioden var nu borta och hemmalaget tog åter tag i matchen på ett resolut sätt. "Allt ni gör kan vi göra bättre" sa de gröna och drog ifrån till 6-2 inför tredje.

Alexander Ritamäki behövde bara 5 sekunder efter tekning för att hitta nätet och när Jens samtidigt hade storspelat mellan stolparna så här långt, så kändes segern nu tämligen bekväm. Då öppnades dörren till sporthallen och in tittade den förargliga bekvämligheten. 7-3, 7-4 och senare 7-5 letade sig in i Forserums kasse och nu var scenariot skrämmande likt det vi upplevde för en vecka sedan.

Men det var falskt larm. Slutsignalen ljöd och publiken fick se sitt lag vinna i premiären av division 2. En division som säkerligen kommer innehålla mängder med jämna och underhållande matcher såsom den vi fick skåda ikväll.