Tuff förlust i Hovmantorp
2020-10-09 20:33
Trots stort bollinnehav så var Forserum aldrig nära vinsten
Många långa bortaresor, det får både fans och spelare vänja sig vid denna säsong. Så även under fredagen när Forserum reste till Hovmantorp för att utmana HGOIF som likt FIF tog sig upp från division 3 förra säsongen. Kanske var det just den långa resan som fick Robban att inte vara riktigt vaken när han omgående missade en pass och gav bort ett friläge. Dags att vakna Forserum!
De grönklädda fick sen tidigt ett numerärt överläge och efter en tung powerplaypress så satte Crona 0-1. Hovmantorp kvitterade dock snabbt därefter med märkligt mål genom en lyftning från egen planhalva som letade sig in under Jens. Filip kunde med sin snabbhet tvinga till sig en straff som Knoen fick äran att förvalta. Betryggande gav han åter FIF ledningen med 1-2 men hemmalaget hängde sig fast på Forserum som en hungrig och trotsig 2-åring som inte vet om han är hungrig eller behöver sova och vägrade släppa taget. 1-2 blev 2-2 som blev 2-3 som blev 3-3 och även 4-3 hann sättas upp på tavlan innan pausvilan.
Känslan var att Forserum borde haft mer efter första.

Trots flera bra lägen i inledningen av andra så fortsatte Hovmantorp att producera obarmhärtigt. 3 raka mål fick coach Blomberg att ta time-out och gå ned på folk. Hemmalaget var i detta läget bättre på det mesta, de täckte mer skott och nyttjade sitt bollinnehav. Många gånger om kunde de bryta in från deras högersida och få fritt läge framför mål.
Känslan var att Forserum förtjänade inte mer efter andra.

Fabbe fick vakta målet i tredje och han gjorde det bra men fick ändå kapitulera efter 7 minuter och mörkret blev nattsvart. Moståndarnas målvakt hade efter första periodn vuxit till den dubbla storleken och trots Bäckis sena reducering så var poängen aldrig nära. Hemmlaget trocklade in ett sista mål med bara sekunder kvar. 9-4 trots ett stort bollinnehav för Forserum lämnar mer att önska.