Samling:18:30
Sköna blåmärken och sköna poäng!
2020-10-16 21:58
Obesegrade JIK? Inte längre.
"SSL!" Skanderar FIF innan matchstart gång efter annan. Sikta mot stjärnorna så kanske du landar i trädtopparna heter det och det är kanske vad Forserum gör. JIK med ett par spelare från just SSL fick en start de hoppats på och kanske förväntat sig men det var grönklädda spelare som lyfte klubborna efter slutsignalen.
Det tog bara 3 minuter innan JIK tog ledningen och de syntes att Jönköpingslaget innesitter skicklighet och styrka. De hade mycket mycket bollinnehav och Forserum hade väldans svårt att ta sig förbi mittplan utan att dumpa ned bollen. Trots detta så lyckades FIF kvittera efter att Dåppens, bakom ryggen, läckert spelade fram Jonas som snärtade in 1-1. Forserum saknade sedan inte chanser men de var för få. Halva perioden hann passera innan Forserums botbänk fick besök två gånger på drygt två minuter och det funkar inte mot denna kalibers motstånd. Pang och 1-2 på tavlan, trots uppoffrande spel. Ett resultat som kunde varit värre, stod sig perioden ut.

Jens Ottosson. Man of the match. Han stod för en hel drös med fina räddningar i andra perioden och detta tillsammans med uppoffrande täckningar i massvis möjliggjorde att Forserum kunde kontra in 2-2. Hampus Thyrén hittade Speed Gonzales Filip Andersson som fint chippade in kvitteringen. Filip som tidigare varit helt galen i boxplay och dödade massor av tid.
Matchen stod och vägde i detta läge. JIK hade absolut mest boll medans Forserum hade mest hjärta och lär få känna detta i kroppen efteråt. Med bara 13 sekunder kvar på perioden skickade de in en boll framför mål som styrdes in av egen spelare i mål. Turligt men viktigt!

Sista perioden hade samma matchbild som övriga. Mycket boll för JIK mycket täck av FIF.
Skott, täck, skott, täck, skott, räddning, kontring och till slut avgjorde Dåppens matchen med sitt 4-2 mål efter en retur på Cronas skott. Ikväll slog hjärta klass!