Serie:Herrar Division 4 Nordvästra   Tabell >>
Samling:14:00
Lördagsdrama mot Skillingaryd
2021-10-30 17:08
Det gick inte att ta miste på Skillingaryds glädje efter slutsignalen

Tabelltvåan Skillingaryd inledde med ett rasande tempo och var skoningslösa i sina avslut i första perioden och ledde välförtjänt med 1-4 efter 20. Skillingaryds målvakt blev inte prövad särskilt många gånger men visade ändå prov på ett gott självförtroende och lugn. Framåt utmanade bortalaget mer och hade betydande låg felprocent på sina passningar än vad Forserum presterade.

Någonting inspirerande måste sagts i periodpausen eller kanske under andra halvan av matchen för plötsligt började Forserum ta för sig mer på planen. Forserum var inte redo att ge upp bataljen och satasade tydligt mer framåt. Mål efter mål och sakta men säkert jobbade Forserum sig in i matchen. Den så tidigare fenomenala målvakten i bortamålet visade sig faktiskt vara mänsklig och FIF´s förstafemma var den kvintetten som stod för det vassaste anfallsspelet för hemmalaget vilket målprotokollet skvallrar om.

Med bara minuten kvar av matchen reducerade kapten Andersson till 6-7 och med lite tur hade en boll till kunnat ramla in innan 60 spelade minuter. Istället fick Skillingaryd greppa victorian och med den följde vilt jubel hos bortalaget, för andra matchen i rad. Är FIF, med tankte på sin nedgradering från division 2, laget alla vill slå i år? Det lät så genom väggarna från bortalagets omklädningsrum i alla fall.

Fortsätt nöta på det ni gör bra och våga utmana så som ni gjorde andra hälften av matchen idag kommer resultaten igen. Den fege dör tusentals gånger, den modige bara en

Nu väntar ett par veckors välbehövlig vila (och rehab för en del?) innan nästa match.