Serie:Herrar Division 4 Nordvästra   Tabell >>
Samling:18:30
Spänningen är fruktansvärd. Jag hoppas den håller i sig.
2022-02-04 07:00
Hoppet om serieavancemang lever!

Platserna som var lediga i sporthallen var lätträknade när domarna signalerade för matchstart. Det var uppenbart att vikten av matchen var avsevärd men förutsättningarna var inte de bästa. Ett sjukdoms- och skadedrabbat FIF ställde upp utan t.ex. målsprutan Marcus Gustavsson vilket gav chansen till ett antal talanger med få spelminuter att visa upp sig.

Efter storförlusten för Forserum när lagen möttes sist så visste både laget och publiken vilket motstånd som väntade och första perioden var mycket tillknäppt. Båda lagen spelade ett tight försvarsspel och det fanns väldigt få öppna passningslägen som banade väg framåt. Det var gästerna som tog hem första perioden med 2-3 men lagen kunde knappt skiljas åt spelmässigt.

"Om du inte kan spela bättre än dom, jobba hårdare än dom."

Någonting måste tänt hemmalaget i första pausen för nästa period blev lagets bästa för kvällen. Ja,  just sättet vi fick se laget fokusera på kanske rentav var säsongens bästa hittills. Andra perioden vanns av FIF med 5-1. Det hårda arbetet fortsatte matchen ut men under tredje perioden märktes det att båda lagen började få slut i energidepåerna. Husqvarna reducerade till ett tvåmålsunderläge och hade chansen i både powerplay och straffslag men FIF´s insats var anmärkningsvärd. Bravur!

Jens Larsson visade kvaliteten han besitter och tackade för förtroende i förstakedjan med 4 fullträffar och hans 6-3 mål i andra perioden var en fantastisk volleydelikatess! Även MJ hade en avgörande roll med sitt heroiska uppoffrande spel. Längst bak på plan fann vi kanske kvällens huvudkaraktär Elvin som bar ett stort ansvar på sina axlar och gjorde det med toppbetyg idag. Hans highligt blev en fin straffräddning i ett mycket känsligt läge i matchen när Husqvarna jagade i slutskedet av matchen.

Om rättvisan fick bestämma borde kanske kvällens match slutat oavgjort.

Storleken på klubbhjärtat blev avgörande.