Serie:Herrar Division 4 Nordvästra   Tabell >>
Samling:14:00
Sista hemmamatchen slutade med toner i dur!
2022-03-12 19:29
Glädje och lättnad efter mål i tredje perioden

Klassiskt derby mot rivalen Tenhult i säsongens sista hemmamatch. Redan under uppvärmningen hördes det på plan att matchen betydde mycket. Inte minst för Tenhult som också, om än lite turligt, tog ledningen.

Bygdens egna stålmannen Dåppens tillsammans med radarpartnern Bäckström såg sen till att ledningen hamnade i hemmafavör till paus, 3-1. Bäckis 2-1 mål visade på rutin då han hamnade i dålig vinkel men väntade helt enkelt ut att målvakten skulle agera före honom så att en lucka uppstod.

Forserum var någon klass bättre under i princip hela matchen med undtantag för en del av andra perioden men Tenhult utmanade och segern satt långt inne. Kvitterat inför tredje gav Marcusarna  mycket att fundera på i periodpausen och samtalade länge innan de gav sig in i omklädningsrummet. Det här gick inte så smidigt som man på förhand kunde tro. Avgörande blev det hårda arbete som FIF presterat under, i alla fall senare halvan, av säsongen. Dessutom lossnade powerplay-spelet i sista perioden efter att de gått mållösa tills dess.

Många unga spelare har utvecklats mycket under året och det finns många framtidslöften som redan nu visar god klass! Det hårda arbetet i det tysta är signifikativt för kedja två och tre när det allt som oftast varit förstakvintetten som producerat poängen. Forserum har med dagens seger vunnit alla hemmamatcher utom två, imponerande!

Melodifestivalen i all ära, Forserum stod för dagens bästa tonartshöjning i tredje perioden!