Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Samling:18:30
Derbyseger i Tenhult!
2022-10-22 08:11
Forserums effektiva powerplay fortsatte att leverera även denna match

Fredagsderby i Tenhult är alltid en trevlig tillställning. Fin hall, mycket publik och man kan nästan alltid vara garanterad en bra match för inträdespengen! Fredagens match var inget undantag och dessutom fick äntligen Jonas avlossa sina bössa på ett sätt som FIF-publiken längtat efter. Ordentlig islossning för honom med ett hattrick och bra poängskörd även för bröderna Holmberg när Forserum vände matchen i Tenhult.

Men det började illa. Forserum kom in helt snett in i matchen och hade svårt att kontrollera nerverna. Sent ankomna åskådare hann inte ens sätta sig innan första bollen ramlade in bakom Fabian och innan tio minuter hade passerat så hade Tenhult dubblat sin ledning. Rättvist till bollinnehavet? Knappast. Till antalet misstag? Otvivelaktigt.

Osäkert spel och väldigt många felpass gjorde att Forserum inte gick att känna igen riktigt. Skulle Tenhults B-lag skrälla mot FIF? Nej, Tenhultsfesten tog egentligen slut när Theo reducerade med ett skott i nättaket, Holmbergarna noterades sedan för poäng vid ytterligare fem raka mål och bortalaget ägde nu matchen till de tillresta åskådarnas förtjusning.

Det spelade ingen roll att svartvita William Wessling fullbordade sitt hattrick i sista perioden, FIF styrde hem matchen till en komfortabel 3-8 seger och tredje raka fullpoängaren är ett faktum.

Även om matchen inleddes osäkert så fanns det undantag i truppen. Rasmus Karlsson visade att han hade rätt inställning matchen igenom och var en rejäl vägg att ta sig förbi i försvaret, ett arbete som inte syns i poängprotokollet men som är minst lika viktigt.