Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Samling:13:00
Maskinen är igång på allvar, seger även mot Månsarp
2022-11-05 16:52
Efter dagens seger är nu Forserum i ensam serieledning.

En match som Forserum till största del hade kontroll över slutade, trots en något vacklig insats i slutet av andraperioden, med ännu en seger. Femte raka nu och enda laget i serien som inte förlorat någon match!

En 3-1 ledning från första perioden följdes upp av två raka mål tidigt i andra. När då Månsarp såg till att sysselsätta sekretariatet till max med flera utvisningar så kunde man tro att matchen avgjordes med FIF´s effektiva powerplay som gav en 6-2 ledning men gästerna reducerade ett par gånger innan pausen.

-"Det är kontringarna vi ger dom som orsakar problem för oss." sa Marcus Gustavsson.

Tredjelinan fick lite mindre speltid i sista perioden och istället tryckte första- och andrakedjan gasen i botten och då orkade inte gästerna stå emot den maskin som Forserum ibland agerar som. Segern var otvivelaktig med facit i hand men visst pirrade det lite i nervösnerven vid 6-4? Tredjekedjan fick dessutom sin revansch i slutet av matchen när de gjorde de båda avslutande målen.

Hampus Thyrén gjorde en grym insats med sitt aggresiva spel och lyckades utöver detta näta två gånger. Benjamin Säilä gjorde även han en fin insats idag och jobbar hårt i det tysta, en smart detalj är hur han utmanar motståndarna från sin backplats när FIF utför sina byten. Det ger en större yta för hans egna lag när de kommer in och motståndarna pressas så de inte kan ta in nytt manskap.