Jönköpings IK Utveckling DIV 43 - 6Forserums IF

Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Viktig seger i Jönköping
2022-11-11 22:44
Jonas dundrar in matchens sista mål till 3-6.

Toppmötet mot Jönköping var en viktig match och det märktes att båda lagen inte ville chansa för mycket i en match med lägre tempo än vad FIF´s åskådare är vana att se.

JIK spelade långsamt och höll mycket boll för att hitta spelvägar genom det försvarande laget men FIF gick inte bort sig särskilt många gånger utan höll tålamodet och bröt bollen först när det faktiskt var läge.

Första perioden var mycket disciplinerad men blev också händelsefattig, trots detta fick Forserum med sig en 1-3 ledning som stod sig även till sista perioden. Först då fick matchen en tydligare karaktär med mer känslor och några utvisningar.

Jönköping reducerade till 3-4 och plötsligt fanns en rädsla för att tappa ledningen men när Landsjö ökade till 3-5 efter fint förarbete av Theo så tog FIF tag i taktpinnen på allvar. Jonas fick definitivt avgöra från sin temporära backplats när han slagsköt in 6-3 i powerplay.

Matchens lirare fick Benjamin ikväll och den utmärkelsen har han verkligen samlat ihop till under de senaste matcherna. Smart defensivt arbete och uppoffrande spel över hela planen och hela matchen, "Benji" övertygar mer och mer för varje match!