Serie:Herrar Division 4 NordVästra   Tabell >>
Samling:12:00
Forserum rusar mot kvalplats efter ny storseger
2023-01-15 17:48
En uppgiven Westbomålvakt inser att Forserum var numret för stort

Westbo, som vi hittar näst sist i tabellen, hade en tuff väntande uppgift när Forserum, seriens creme de la creme, reste genom översvämmade territorium till Smålandsstenar i jakt på en ny seger. Ett FIF som för dagen var försvagat med lagkapten Andreas borta och MJ samt Hampus tveksamma till start fick tidigt se Westbo ta ledningen genom en snygg styrning in bakom Fabian och musikansvarig i hallen pulveriserade det som fanns kvar av vår hörsel efter uppvärmningsmusiken. Fördel Westbo? Mycket tillfälligt.

Forserum gjorde en ganska stark första period och hade mycket boll på främre planhalvan. Ändå lyckades man släppa in två ungefär likvärdiga mål med styrning och ihopslag strax framför kassen. Bröderna Holmberg hann tillsammans göra 4 kassar och med Benjis fullträff så stod det 2-5 efter period ett. Trots en stor ledning så kunde vissa tecken på frustration synas inom truppen, "de skulle ju leda så mycket mer". Lugna er grabbar, ni leder ju! Glädje!

Ledningen utökades till 3-8 i andra och sedan 3-13 i sista perioden, det sista målet signerat MJ som vi med lättnad kunde se tillbaka på planen efter en lårskada.

Förstekedjan visar ännu en gång att de är i toppform och litar på att deras medspelare ska befinna sig på bestämda ytor och byter placering med varandra i takt med att bollen förflyttas. Många gånger mycket vackra mål.

Innebandykonst.

5-13 slutade siffrorna på och Westbo drabbades kanske inte av en ny översvämning men i.a.f. en rejäl översköljning med mål från serieledarna.