SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums IF

Om klubben

Historik

1917 Spelades första Fotbollsmatchen.
1923-1927 Föreningens verksamhet ligger helt nere.
1928 Köptes mark(Gamla IP - Pris 4.500:-) Allt arbete att iordningsställa marken gjordes av FIF:s egna medlemmar.
1930 Spelades första Bandymatchen.
1933 Sektionerna Boxning/Cykel/Simning läggs ner. Kvar är Fotboll/Bandy/Allmän Idrott/Brottning. Antalet medlemmar har minskat från 128 år 1931 till 90. Styrelsen talar för stor sparsamhet och personliga uppoffringar.
1937 Tillsattes en kommitté med uppgift att undersöka möjligheterna att anlägga en ny Idrottsplats.
1949 "Fotbollslaget" går upp i div. 1 av smålandsserien. Diskuteras att byta från Bandy till Ishockey - skulle vara mer ekonomiskt fördelaktigt.
1955 A-laget i Fotboll upp i Nationella seriesystemet.
1957 Trollevi invigs under stor pompa en sommarsöndag.
1958 Landsskapsmatch i Bandy spelas i Forserum. Fyra spelare från Forserum i laget. Damklubben bildas.
1964 Orienteringssektionen lämnar FIF och bildar egen förening (FSOK).
1972 Första Dam-laget deltar i seriespel.
1980 A-laget i Fotboll vinner Dagbladscupen - över 500 ser en av finalmatcherna mot Stockaryd på Trollevi.
1982 Nya klubbstugan på Trollevi invigs lördag 19 juni av Lars-Åke Lagrell. 3000 arbetstimmar ideellt arbete utförs av många entusiastiska medlemmar. Första skrivelsen till kommunen om behovet av fler "gröna ytor".
1983 Festyra -Reslotteri med fest i Sporthallen 15 januari - återkommer åren 1984 / 1985 / 1987 och jubileumsåret 1992. Nya Bandybanan på Trollevi invigs lördag 11 februari - ny stor insats av ideellt arbete.
1998 Byggs Bandybanan om till Fotbollsplan - Totalkostnad 505 tkr - Kommunen bistår med 350 tkr - Förutom mycket ideellt arbete tas 155 tkr ur föreningens kassa. Bandyn läggs ner.
1999 Innebandysektionen startar sin verksamhet.

2000 Nya Fotbollsplanen invigs och Ungdomsfotbollstuneringen Karsbo Cup startar upp.

2017 Föreningen firar 100-årsjubileum med festligheter på både Trollevi och gamla idrottsplatsen.

2020 Innebandyverksamheten firar 20-år och herrarnas a-lag avancerar samtidigt till högsta distriktsserien, division 2.

FIF för UNGDOMEN i Forserum

Att fostra barn är inte lätt. Vad gör man för att ens barn ska få en meningsfull fritid.
Hur håller man dom borta från drogmissbruk och kriminalitet? Det är frågor som alla föräldrar någon gång funderar över. Vi i Forserums Idrottsförening försöker efter bästa förmåga dra vårt strå till stacken. Vi vill på detta sätt informera om vår ungdomsverksamhet. Vi tror att vi med din hjälp kan göra en stor insats för Forserums ungdomar.


Vad är FIF?

Forserums Idrottsförening har idag nästan 500 medlemmar. Dom flesta är förstås aktiva d.v.s. deltar i verksamheten som spelare eller ledare. Det finns även många som vill stödja vår verksamhet genom att bara vara medlemmar. Föreningen är uppdelad i en Fotbolls- / en Innebandysektion med en gemensam styrelse. Styrelsen fattar beslut i frågor om ekonomi och övrigt som är av gemensam karaktär. Alla medlemmar har möjlighet att påverka beslutsfattandet genom att delta i Föreningsmöten som hålls en gång varannan månad på Trollevi.

Den målsättning som fastställdes av FIF:s styrelse 1980 är fortfarande gällande och är följande "Skapa en god klubkänsla samt en samlingslokal och en idrottsplats där alla som vill får möjlighet att utöva de sporter som FIF bedriver och på sikt med egna spelare få bättre representationslag" Målsättningen kräver mycket socialt engagemang från aktiva och ledare.

FIF:s verksamhet är mycket mer än att "spela" fotboll eller innebandy. Dom totala utgifterna för att kunna leva upp till målsättningen att alla som vill ska få möjlighet att utöva sporterna Fotboll och Innebandy är drygt 500 000 kr. Dom kommunala och statliga bidragen vi får till verksamheten är c:a 60 000 kr och medlemsavgifter c:a 80 000 kr, mellanskillnaden drygt 350 000 kr är pengar som måste skaffas på annat sätt genom Sponsorer - Bingolotto _ Lotterier - m.m.

Vad gör Dina barn på Trollevi/ i Sporthallen.

Varje lag har en eller flera ledare, som fixar matcher, leder träningar och ser till så att allting runt laget fungerar. Framför allt så finns hon/han tillgänglig så fort något problem uppstår för den enskilde individen. Dom flesta lag tränar 2 ggr i veckan (c:a en och en halv timma per gång) och spelar en match. Varje lag är med i en serie där de får möta olika lag från övriga Småland. Laget samlas alltså som regel 3 ggr i veckan för träning eller match. Ibland kanske man träffas ändå bara för att prata lite och fika tillsammans. Efter fotbollsseriernas slut brukar FIF ordna en resa som avslut på säsongen. Det har blivit en uppskattad tradition attt åka med alla ungdomslagen till Göteborg med Liseberg som det stora målet.

FIF erbjuder Dig
En meningsfull fritid för dig och dina barn.
Fostran, gemenskap och grupptillhörighet.
Fysisk träning.
Underhållning i form av Innebandy och Fotboll.

Vi kräver av Dig:
Att Du stöder och gläds med Dina barn.
Att Du ställer upp på våra FÖRÄLDRAVETTSREGLER.
Att Du själv kommer till Trollevi/Sporthallen och tittar på match eller träning.
Att Du som har bil ställer upp och skjutsar till match på bortaplan.
Att Du betalar medlemsavgift för Ditt barn (gärna även för Dig själv)
Att Du ställer upp och avlastar Ledarna för Ditt barns lag med kringuppgifter.

FIF tackar Dig för Ditt stöd.
Väl mött på Trollevi/ i Sporthallen.
FIF - Klubben för alla.

 
Våra sponsorer
Partners