SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forserums IF

Välkommen till Forserums IF!
 
Reflektioner från ordföranden
2022-05-02 08:58

Jag var igår som förälder och kollade på Forserums F12/13 första seriematch mot Egnahem BK på Kabevallen i Tenhult. Jag som själv är ledare för ett annat tjejlag fick chansen att se och reflektera från läktaren. Det slog mig, när jag stod där och fick se nervösa tjejer gå ut på planen tillsammans, att tryggheten ligger i gemenskapen, vännerna och ledarna. Ledarna som också är nervösa, ledarna som egentligen bara är föräldrar, ledarna som en gång i tiden räckt upp handen på ett föräldramöte för att de ser vikten av att det bedrivs fortsatt lag och idrottsverksamhet.

 

När man sedan också får se glädjen när nervositeten släpper, glädjen i att göra första målet, glädjen i att tillhöra ett lag, glädjen att vara del av ett sammanhang, glädjen i att prestera tillsammans.

Kanske är det detta som är viktigast, inte vilken sport du spelar eller hur duktig man är, viktigast utöver att faktiskt röra på sig och idrotta är att få vara del av något större, att vara en utav kuggarna i ett lag.

 

Allt detta fina och viktiga är endast möjligt genom er ledare och andra ideella krafter som lägger tid på att vara där 2-3 gånger i veckan, leda, coacha, lära, stötta och i mångt och mycket också uppfostra.

 

Så stort Tack till er ledare, föräldrar och övriga ideella krafter det är endast pga er som gör vår ungdomssektion möjlig, det är också endast pga er som verksamheten kan bedrivas.

Kan vara lätt att glömma en regnig tisdag på Trollevi, men gemensamt ger vi barn och ungdomar ett sammanhang, en uppgift, och en tillhörighet som jag vet att man tar med sig långt senare livet.

 

 

Patrik Eklund

Senior Herrar A
Årets spelare: Lucas Bäckström
2022-04-14 19:44, Senior Herrar A
Årets spelare 2021/2022 Lucas Bäckström

Några dagar efter säsongen avslutats så prisbelönades årets spelare. Ett pris som röstas fram av spelare och tränare och detta år togs det ärofyllda priset hem av Lucas Bäckström som likt förra gången laget befann sig i division fyra öste in poäng hela säsongen.

Fotbollsskola 2015
Fotbollsskolan 2022
2022-04-13 13:16, Fotbollsskola 2015

Forserums IF bjuder in till Fotbollskola 2022 för pojkar och flickor födda 2015-2017.

 

Fotbollsskolan tränar på Trollevi 1gång i veckan med start följande datum:

 

Födda 2015 Måndag 9/5 kl. 17.15-18.15

 

Födda 2016 Tisdag 10/5 kl. 17.15-18.15

 

Födda 2017 Onsdag 11/5 kl. 17.15-18.15

 

Forserums IF är en ideell förening och alla våra ungdomslag tränas av föräldrar. En förutsättning för att fotbollsskolan ska bli av är att det finns tillräckligt många som vill ställa upp som ledare.

Kostnaden för fotbollsskolan är 250kr som medlemavgift för alla deltagare.

 

Varmt välkomna till Trollevi!

P06, Bäst när det gäller i Varbergspelen 2022
2022-04-11 20:17

Efter ett par års väntan fick vi (P06 innebandy) äntligen komma iväg till Varbergspelen 2022.
På fredagseftermiddagen bar det iväg 17 spelare och 5 ledare skulle under tre dagar andas innebandy och lite andra dofter som förekommer i sovsalar.
Första grundspelsmatchen var på fredagen 20:40 och de övriga två på lördag FM och EM.
Trots att vi gjorde bland våra bästa matcher för säsongen så förlorade vi alla tre och kom till B-slutspel.

Vi fick spela vår åttondelsfinal redan lördag kväll och fast vi försökte pumpa grabbarna med mod och adrenalin så fanns det nog en tanke i huvudet på att det inte skulle gå vägen, det var vinna eller försvinna som gällde. 
Och vad HÄNDER, grabbarna skickar Helsingborg raka vägen till Skåne med dunder och brak och den glädje som utspelade sig efter den vinsten blev pricken över I:et på mina 10 år ihop med laget. 
Det blev en sen men rolig lördagskväll med fritt val på MAX, formel 1 och motocross på TV.
Kvartfinalen gick av stapeln söndag morgon 09:40 och även om vinsten igår visade att det gick vinna så fanns nog ändå den lilla tanken kvar om att det kan bli svårt. 
Vi hetsade upp dom så det rök ur öronen och när matchen började så var det full fart från början och det slutade inte förrän efter 30 minuter då var segern i hamn. Med enorm fart och effektiva byten så malde dom ner motståndaren till total utmattning. 
Semifinal var ett faktum inget annat lag från Forserum har tagit sig så långt i denna cup innan som då blev en vinst i sig.
Inför matchen så var det på topp och det tjoades och stimmades i omklädningsrummet tills några minuter innan matchstart då det utan någon sa något blev helt tyst och alla gick in i sig själva när allvaret närmade sig, det var en mäktig stund vi upplevde där och då som satte sig på näthinnan.

Det blev dock för svårt denna gång och vi förlorade matchen men de var nöjda ändå efteråt,  motståndet var för bra denna gång.

Det blev känslosamt i omklädningsrummet efteråt då det var sista matchen detta lag spelade tillsammans, lite tårar kom det här och där. 
FIF P06 tid är över och jag hoppas att de flesta fortsätter med innebandy i någon form.
Ett speciellt tack till Filip, Gustav och Melvin som tog sig an laget de sista åren och lyckades hålla ihop det trots pandemi.
Over and out
/RogerT

Fair Play Cup 2022
2022-03-28 10:25

1 tjej & 23 grabbar (födda 2009-2011) från Forserums IF spelade i helgen 5 st matcher i Fair Play CUP runt om i jönköping.

Det är en av Sveriges största innebandycuper med 220 lag. Arrangeras av Smålands innebandyförbund.

 

Det var första året vi fick spela med laget i cupen och vi spelade i en kämpande serie utan tabell.

Då vi är många i laget så fick vi dela på matcherna så att 10spelare satt på läktaren varje match för att heja och stötta med trumma och hejaklack.

 

Känslan att få avsluta med en 2dagars CUP tillsammans efter en säsong som varit kantad av nästa idel förluster och många gånger stora siffror är ju helt magisk.

Alla i laget kommer samman, tar sin plats och får vara en viktig del i den grupp vi har. Tiden mellan matcher hängde vi som lag, spelade spontaninnebandy i källaren i idrottshuset (trots bollförbud i korridoren) och kollade på mängder av fin innebandy med äldre tjejer och killar.

 

Något som vi ledare får påminna oss själva och spelarna om många gånger på en säsong är att vinster är inte allt.
Viktigt för oss är mottot: ”Så många som möjligt, så länge som möjligt!” Att man som ny spelare ska kunna få vara en del av ett lag och få testa på matchspel.

 

Men att då få avsluta sista matchen i cupen efter 4 förluster med en uddamålsvinst och få ge alla spelare en välförtjänt medalj för bra kämparinsats & deltagande, är ju som om det var ett välskrivet manus. Detta var inget regisserat utan detta är framgångssagan Forserums IF P10innebandy som tar sikte på tisdagens gemensamma avslutningsträning och sen sommarvila (läs fotboll).

 

//Viktor Kinnander

Ungdomsektionsansvarig och ledare

 

Nyheter från våra lag
Senior Herrar A, 14/04 19:44 
Fotbollsskola 2015, 13/04 13:16 
Senior Herrar A, 19/03 14:55 
Senior Herrar U, 18/03 07:26 
Senior Herrar A, 12/03 19:29 
 
Våra sponsorer
Partners